Overgenomen Uit: Jobat.be

Sinds begin maart is Gent een coworking-ruimte rijker. Vicky Persyn toverde de kantine van boksclub ‘Golden Gloves’ in de Rabotwijk om tot ‘LikeBirds’, een trendy coworking-ruimte. Zweet heeft plaatsgemaakt voor inspiratie, knock-outs voor nieuwe deals.

“De ‘birds’ in LikeBirds staan voor ‘vrij vogels’, mensen die zelf kunnen bepalen waar ze werken. De ‘like’ spreekt voor zich”, legt Vicky Persyn de naam van haar nieuwe project uit. Na een aantal jaar events georganiseerd te hebben bij een eventbureau – iets wat ze nu op zelfstandige basis doet – was het tijd voor iets nieuws.

Dat werd een coworking-initiatief, een concept waar ze al langer enthousiast over was. “Ik was eigenlijk op zoek naar een ruimte van waaruit ik zelf events kon organiseren, maar waar het ook gezellig was, waar ik de krant kon lezen en andere mensen kon ontmoeten. Ik stootte al vlug op coworking en ben me daar in gaan verdiepen.”

Oude boksclub

Ze bezocht coworking-ruimtes in Amsterdam, Barcelona en Parijs. Ze ging zelfs naar een coworking-conference om haar ideeën op scherp te zetten. “Daar waren experts uit de VS aanwezig, waar coworking verder staat dan hier. Hun tips zijn goud waard, aangezien het niet eenvoudig is om het concept rendabel te maken.”

Met al die nieuwe informatie in haar achterzak ging ze in Gent op zoek naar een locatie. Zo ontdekte ze de oude boksclub op de Gentse Tondelier-site. “Toen ik hier binnenkwam, voelde ik meteen dat het goed zat. Er is hier sfeer, een tuin, parking, veel licht … Mogelijkheden genoeg.”

Van de kleedkamer maakte ze een vergaderruimte en een overbrugging werd omgebouwd tot ‘sparring bridge’. Er is ook een lunchruimte en een bar. LikeBirds ging open op 3 maart. “Onze ‘community’ telt inmiddels 17 leden: een webdesigner, een graficus, een zangeres … heel divers. De meeste komen uit het Gentse, maar er is ook iemand uit Roeselare.”

Creativiteit stimuleren

Werken bij LikeBirds kan aan de hand van maandabonnementen. “Je bepaalt zelf of je een licht of een zwaar abonnement neemt, afhankelijk van hoe vaak je hier wilt werken. Een jonge bedrijfsleider komt hier bijvoorbeeld één keer per week. Zo moet hij niet ‘voor’, maar kan hij ‘aan’ zijn zaak werken, is het idee daarachter”, legt Vicky Persyn uit.

Tegen het einde van het jaar wil ze 60 coworkers aan de slag hebben bij ‘LikeBirds’. “Iedereen is welkom, maar de nadruk ligt toch op creatieve beroepen. De omgeving stimuleert dat ook.”

Ook de gastvrouw doet haar duit in het zakje. “Coworking is veel meer dan ergens naartoe gaan om niet alleen te hoeven werken. Het gaat ook om netwerken, om mensen leren kennen en daar nieuwe deals en opportuniteiten uit te halen. Ik ‘match’ mijn coworkers aan elkaar, stel ze aan elkaar voor op basis van hun gemeenschappelijke interesses zodat daar samenwerkingen uit kunnen groeien. Op de korte tijd dat we open zijn, is dat al gebeurd. Dat is de grote meerwaarde van coworken.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *