Photo by brillianthues

Een overzicht van ontwikkelingen in Europa

In de lente van 2017 vroeg het Gentse stadsbestuur aan Michel Bauwens van de P2P Foundation om de commons in de stad te mappen (link hier) en onderzoek te doen naar de noden van de commonsgerichte burgerinitiatieven, om te zien hoe de stad zich kon aanpassen om een betere ‘commons-stad’ te worden. Met eigen middelen en de steun van het Timelab werd hier een internationaal vergelijkend overzicht aan toegevoegd, waarin de commons-initiatieven van meerdere steden worden vergeleken (Barcelona, Bologna, etc…). De studie werd uitgevoerd door Vasilis Niaros van het P2P Lab en die oorspronkelijk engelstalige tekst is nu vertaald. Let wel dat er zeer weinig overzichtsmateriaal aanwezig is , vandaar het belang van dit vergelijkend werk.

Naar een commons-georiënteerde stad

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *