Fragment uit artikel gepubliceerd op Computable

De wereldwijde omvang van digitale gegevens zal tot 2020 vertienvoudigd zijn ten opzichte van 2013. Dat stelt ict-leverancier EMC na onderzoek van IDC. ‘Die enorme groei aan data wordt veroorzaakt door internet of things’, schrijft EMC in het zevende EMC digital universe onderzoek. Daarin meet en voorspelt IDC de hoeveelheid digitale gegevens die jaarlijks wereldwijd worden gecreëerd. EMC noemt dat de digital universe.

Volgens IDC zorgt de opkomst van draadloze technologieën, slimme producten en digitalisering ervoor dat de omvang van de wereldwijde databerg tussen 2013 en 2020 vertienvoudigt van 4,4 biljoen gigabytes (4,4 ZB) naar 44 biljoen gigabytes (44 ZB).

Volgens IDC creëert een gemiddeld huishouden genoeg data om 65 iPhones van 32 GB te vullen. In 2020 stijgt dit naar 318 iPhones.

EMC: ‘Het internet of things bestaat uit miljarden alledaagse voorwerpen die zijn uitgerust met unieke identificatienummers en automatisch data ontvangen of generen, opslaan en rapporteren. Bijvoorbeeld een hardloopschoen die bijhoudt hoe snel je loopt of een brug die verkeerspatronen volgt. Op dit moment zijn er tweehonderd miljard apparaten met sensoren die data kunnen genereren, 7 procent (of veertien miljard) daarvan is al verbonden en communiceert al via het internet.’

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *