Samenvatting artikel verschenen op 20 juli 2014 op datamashup.info

Open source is aan een opmars bezig in de grootzakelijke sector. Tien redenen waarom bedrijven propriëtaire software links laten liggen. Open source-software, ooit het domein van tech-hobbyisten, maakt imposante stappen in de zakelijke softwarewereld.

Volgens Gartner maakt open source-software in 2016 deel uit van vrijwel alle bedrijfskritieke softwareportfolio’s van bedrijven. Open source is daarnaast sterk gegroeid; er lopen naar schatting nu zo’n miljoen open source-projecten. Tien redenen voor de toegenomen populariteit van open source.

1. Kwaliteit
2. Featureset
3. Beveiliging
4. Snellere innovatie
5. Schaalbaarheid
6. Maatwerk
7. Samenwerking
8. Standaarden
9. Hypermodern
10. Kosten

Een bedrijf moet verder interne resources besteden aan het aanpassen op en integreren van open source-software. Maar de kosten zijn niet meer de bepalende factor, zo blijkt uit de verhalen van bedrijven die we spraken en de twee genoemde onderzoeken. Open source biedt meer kwaliteit, beveiliging en het allerbelangrijkste: het heeft een omslagpunt bereikt in de adoptie: het wordt grootschalig ingezet door giganten als Facebook en Google. Share the post “10 redenen waarom open source de wereld verovert”

Continue reading at: 10 redenen waarom open source de wereld verovert

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *