Ground3d is het platform voor 3D-printen in Nederland dat 3D-printen bij een breed publiek introduceert. 3D-printen bestaat al meer dan 25 jaar, maar de laatste jaren heeft de techniek een enorme vlucht genomen en is het toegankelijker geworden. Inmiddels is het mogelijk om thuis of op het werk een 3D-printer aan te schaffen of om via professionele producenten unieke producten te vervaardigen.

Ground3d volgt de ontwikkelingen rondom 3D-printen al jaren op de voet. We hebben een breed netwerk opgebouwd van relevante personen en bedrijven waar we nauw mee samenwerken.

(…)

Design & Fabricage

3D-printen is een bijzondere manier van produceren waarmee unieke objecten vervaardigd kunnen worden uit verschillende materialen. Vooral voor enkele stuks, kleine series of complexe vormen kan 3D-printen een uitkomst bieden. Ook het 3D-scannen van bestaande objecten en deze eventueel aanpassen voor het productieproces is een mogelijkheid. Ground3d is uw startpunt om van idee tot eindproduct te komen. We denken mee vanaf de ontwerpfase en zorgen voor een hoogwaardig resultaat, eventueel afgemaakt met andere materialen en productietechnieken. Ons netwerk bestaat uit de beste ontwerpers, 3D-tekenaars, 3D-scanners en productiefaciliteiten, welke we inzetten om u te begeleiden door het complete proces. Wilt u uw eigen unieke object of product ontwikkelen? Informeer naar de mogelijkheden.

(…)

Exposities

3D-printen wint op steeds meer gebieden terrein. Doordat het steeds toegankelijk wordt om te experimenteren met 3D-printen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor pioniers om de grenzen van deze technologie te verkennen. Ground3d zet deze pioniers in de spotlight en organiseert complete exposities met thema’s rondom 3D-printen, zoals 3D-geprinte kunst, design, fashion en industrie. Exposanten worden geselecteerd op basis van kwaliteit en vernieuwing en worden over de hele wereld verzameld.

Blog

Voorbeeld blogartikel

Interview: 3D geprinte Open Source InMoov robot

Afgelopen week organiseerde Wevolver samen met Ifabrica in Amsterdam de Arduino Day 2014. Hier konden makers uit heel Nederland en daarbuiten hun hardware projecten tonen welke gemaakt zijn met de Arduino micro-controller. Speciale gast was Gael Langevin welke met zijn 3D-geprinte InMoov robot speciaal uit Parijs was over gekomen.

Deze open-source robot komt geheel uit het brein van Gael. De blauwdruk voor deze robot staat geheel online en is dus door iedereen met een 3D printer na te bouwen. Op het moment zijn er zelf al spin-off projecten om hand protheses te maken voor mensen. De mensen van Wevolver hebben tussen de drukte door nog tijd gevonden om Gael te interviewen.

Wevolver is hét nieuwe platform voor open-hardware waarop mensen hun ideeën kunnen omzetten in echte producten. Volg Wevolver op Facebook voor meer foto’s en video’s uit de maker community

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *