Uittreksel artikel verschenen op 2 maart 2014 in wereldkoersen

(…)
Op dit moment is 3D Robotics na het Chinese DJI Innovations uit Shenzeng in omvang de tweede op deze markt, maar er liggen kapers op de loer in de vorm van industriële grootmachten als Amazon, FedEx en Domino’s Pizza. Jeff Bezos van Amazon speculeerde in november vorig jaar over het bezorgen van kleine pakketjes bij zijn klanten met behulp van drones, maar zo ver is het nog lang niet. De FAA (de Amerikaanse luchtvaartautoriteit) staat niet toe dat er met drones over bewoonde gebieden wordt gevlogen, en volgens Anderson is ook de privacywetgeving vooralsnog een grote hinderpaal.

Daarom richt 3D Robotics zich in eerste instantie op de landbouwmarkt. Boeren kunnen drones gebruiken om hun gewassen nauwkeurig in de gaten te houden en kleine verschillen in de productie (bijvoorbeeld als gevolg van hoogteverschillen of uiteenlopende bodemomstandigheden) bij wijze van spreken tot op de millimeter te corrigeren.

Het unieke van het bedrijfsmodel van 3D Robotics is dat alle blauwdrukken voor zijn circuit boards en modellen volledig openbaar zijn en door een grote gemeenschap van vrijwillige ontwikkelaars, via de website DIYDrone.com, worden ondersteund. “Als we het bij het rechte eind hebben, zal dit een fantastisch model zijn voor allerlei soorten bedrijven; en als we het mis hebben, is het een leerzame ervaring”.

Oorspronkelijk uit IEEE Spectrum

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *