Bron: De Tijd, gepubliceerd op 5 mei 2015
Chris Anderson spreekt het publiek toe tijdens het New Insights-event van De Tijd en L’Echo. © Kristof Vadino

Iedereen met toegang tot het internet en een goed idee kan tegenwoordig een klassieke multinational uitdagen. Dat zei Chris Anderson, medeoprichter van droneproducent 3D-robotics, tijdens het New Insights-event van De Tijd en L’Echo.

‘Elon Musk kende niets van auto’s en hij kende niets van ruimtevaart. Toch maakt hij nu hij populaire elektrische auto’s, en stuurt hij voor NASA raketten de ruimte in.’ Het verhaal van de ondernemer illustreert voor Chris Anderson de uitzonderlijke tijd waarin we leven. Een periode waarin alles mogelijk is, noemt hij het.
Anderson zijn verhaal liep min of meer zo. ‘De luchtvaartsector was totaal onbekend voor mij’, vertelde hij tijdens het event van De Tijd dinsdagavond in Tour & Taxis. ‘Twee jaar later maakt mijn bedrijf meer drones dan alle luchtvaartbedrijven ter wereld samen. Dat zou niet eens mogelijk mogen zijn. Maar het gebeurt nu wel.’
Waarom is de lucht nog helemaal leeg? Waar blijven de drones?

De ondernemer, in een vorig leven journalist bij The Economist en hoofdredacteur van technolgiemagazine WIRED, noemt het de ‘maker-movement.’ Een beweging waarbij iedereen zelf gemakkelijk en goedkoop met technologie dingen kan maken. Met apps, 3D-printers en onderdelen die online worden besteld.

lees verder bij de originele bron

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *