De Broeikas wil een laboratorium zijn voor een andere wereld. Een wereld waarin het hart klopt op een duurzame manier. In the picture staan sociaal-groene experimenten. Experimenteren is zoeken, leren door vallen en opstaan. De Broeikas zal dus een ruimte zijn waar nieuwe coalities welkom zijn. Jonge kiemen, gewaagde ideeën. Projecten die niet altijd de nodige ademruimte krijgen in onze snelle samenleving. Tegenstrooms willen we dan ook varen. Om zo te komen tot vertraging, verstilling en verdieping. Essentiële stapstenen in de weg naar die andere wereld toe.

Een hele waaier aan activiteiten vonden reeds plaats onder ons dak. Concertjes, creakampjes voor kinderen omtrent grafiek en textiel, kampeerweken voor vrienden en buurtbewoners, kampvuurkringen, voetbalwedstrijden op groot scherm, rondleidingen rond ecologisch verbouwen, opendeurdagen rond samenhuizen,… En binnenkort ook thuisplatform voor het Neervelpse voedselteam dat hier in de lente van start gaat. Vanalles wat, en toch te vatten onder 1 gemeenschappelijke noemer!

Het doel is om met een ploeg van 20 mensen toe te werken naar ‘t Broeiweekend. Dat is een campagneweekend dat doorgaat op zaterdag 26 september 2015 en zondag 27 september 2015. Wil je graag een bijdrage leveren dan kan dit simpelweg door een schenking te doen via het rekeningnummer van ‘De Broeikas’ BE88 7450 5594 6841, BIC-code KREDBEBB, met de vermelding ‘steun oprichting’.

Meer informatie vind je hier

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *