Toekomst van energie: zelf elektriciteit verkopen

volledige tekst op RTL Nieuws (gepubliceerd op 16 december 2014)

http://youtu.be/v5uwh0Llcqk

Consumenten kunnen in de toekomst zelf elektriciteit gaan verkopen. Het Australische bedrijf Reposit Power brengt als een van de eerste op de wereld een thuis-batterij op de markt, waarmee je energie kan opwekken, opslaan én verkopen aan derden.

Het idee is dat consumenten meer controle krijgen over hun zelfopgewekte energie. Zonnepanelen wekken bijvoorbeeld overdag energie op, terwijl je ’s avonds juist meer elektriciteit verbruikt. Energie die een Australische consument opwekt, maar niet gebruikt gaat weer naar ‘the grid’, het elektriciteitsnetwerk. Daar profiteert de Australiër dus niet van. In de avond is hij gedwongen elders energie in te kopen. Daar moet een einde aan komen, vindt Reposit Power. Met de thuis-batterijen kan je de zelfopgewekte energie opslaan en op een later moment gebruiken. Of verkopen en dan verdien je er ook nog wat aan.

Het Australische bedrijf begint met een pilot van zes thuis-batterijen. Zie YouTube-filmpje bovenaan.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *