N-Garde: het eerste gratis milieuadviesbureau van BelgIe

Wie geconfronteerd met milieuhinder (geluids- en geurhinder, bodem- of waterverontreiniging…) komt in een kluwen van wetgeving en openbare diensten terecht, terwijl een concreet antwoord vaak uitblijft.

In Vlaanderen is het behandelen van milieuklachten in de eerste plaats een taak van de gemeenten. Maar niet elke gemeente heeft de juiste expertise in huis om een adequaat gevolg te geven aan deze klachten. Daardoor blijft de naleving van de milieuwetgeving in sommige gevallen dode letter.

N-Garde wil een betere naleving van de milieuwetgeving in Vlaanderen stimuleren door mensen met raad en daad bij te staan bij milieuhinder. Het eerste intake-advies is daarbij zelfs gratis voor particulieren, buurtcomités of actiegroepen. Adviesvragen kunnen gesteld worden via de website www.n-garde.be .
N-Garde is een initiatief van Erik De Bruyn, coördinator van de afdeling milieutoezicht bij de stad Antwerpen. Om deontologische redenen worden vragen of opdrachten die zich situeren op het grondgebied van de stad Antwerpen daarom niet aanvaard.

N-Garde is nog op zoek naar ervaren milieu-adviseurs en in het bijzonder toezichthoudende ambtenaren milieu die deze gratis dienstverlening mee willen ondersteunen.

Bezieler en oprichter van N-Garde is Erik De Bruyn.

Erik De Bruyn is geboren op 4 november 1959 en is licentiaat in de scheikunde (VUB, 1981) met als specialisatie milieuwetenschappen (UIA, 1994).

Erik De Bruyn trad in mei 2000 in dienst van de stad Antwerpen met als opdracht een stedelijk milieutoezicht gestalte te geven. Vandaag is deze stedelijke milieutoezichtsdienst veruit de meest veelzijdige en deskundige gemeentelijke milieutoezichtsafdeling in Vlaanderen.

Via N-Garde kan de expertise en ervaringsdeskundigheid van Erik en anderen nu ook ten dienste gesteld worden van gemeenten en openbare besturen. Verder kan N-Garde beroep doen op een netwerk van deskundigen in verschillende disciplines.

N-Garde is een 21e eeuws peer-to-peer netwerk en is daardoor de garantie voor betaalbare deskundigheid.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *