Coffee with the Future Dirk Holemans

16 september om 19u30
Clouds in my Coffee, Dendermondsesteenweg 104, Gent

Dirk Holemans is coördinator van de sociaal-ecologische denktank Oikos, houdt van groene thee en het publieke debat. Dat maakt hem tot een ideale gast voor een volgende coffee with the future! Ga met hem het debat aan over politieke ecologie, democratie, ruimtelijke ordening, duurzame mobiliteit en milieufilosofie.

Schrijf je snel in via [email protected]!

Dirk Holemans is ook hoofdredacteur van Oikos en fractieleider van Groen! van de Gentse Gemeenteraad. Hij was Vlaams parlementslid voor Groen!, onderzoeker, docent en zakelijk leider van het sociaal-artistiek huis Victoria Deluxe te Gent.

Deze inspirerende ontmoeting vindt plaats in Clouds in my Coffee, vlakbij station Gent Dampoort en een hemelse plek om te dromen over een duurzame toekomst!

Coffee with the Future Michel Bauwens

12 oktober om 19.30
Koffiebar Mok, Diestsestraat 165, Leuven.

Ga het boeiende gesprek aan met Michel Bauwens, Belgische cyberfilosoof en oprichter van de Peer-to-Peer Foundation for Alternatives. P2P Foundation is een wereldwijd netwerk van wetenschappers en activisten dat onderzoek doet naar peer-to-peer netwerken en praktijken.

Bauwens ziet in nieuwe fenomenen zoals de samenwerkingseconomie, peer-to-peernetwerken, open source, crowdsourcing, fab labs, microfabrieken, de makersbeweging en stadslandbouw een weg naar een postkapitalistische samenleving, waarbij de markt zal onderworpen worden aan het algemeen belang.

Doordat het aantal plaatsen beperkt is kun je in directe, diepgaande dialoog gaan met deze boeiende spreker. Schrijf je dus snel in via [email protected]!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *