maandag 13 Oktober 2014 17:00
STUK Kunstencentrum

Inschrijvingen via originele aankondiging hier

of via deze rechtstreekse link

De Socius-Karavaan vertrekt opnieuw op expeditie! Ditmaal herbronnen we ons over het peer-to-peermodel. Op maandag 13 oktober trekken we naar een lezing van Michel Bauwens georganiseerd door Oikos (in samenwerking met Kunstencentrum STUK, Human Ecology, Masereelfonds) in Leuven.

De Karavaan…

De Karavaan is een rondtrekkende groep ervaren medewerkers uit het sociaal-cultureel volwassenenwerk die samen een tocht ondernemen langs diverse groene oases op zoek naar inspirerend bronnen (lezingen, studiedagen, films, boeken, interessante praktijken…). De Karavaan is een open initiatief: je kan deelnemen aan één of meerdere tochten. Je kiest zelf wanneer je meegaat en schrijft je in per tocht.

Het parcours van de Karavaan wordt bepaald door de reizigers zelf. Eens de bestemming vastligt, zorgt Socius voor de praktische ondersteuning en begeleiding en bespreken we samen wat de bronnen betekenen voor onze eigen praktijk. Vorige tochten leidden ons al naar een studiedag over emancipatie, een lezing over Superdiversiteit en een seminarie over Crowdfunding. Bekijk onze blog waarop reiservaringen en reacties kunnen worden gepost.

De 4e tocht: Met peer-to-peer naar een postkapitalistische samenleving

Michel Bauwens ziet in nieuwe fenomenen zoals de samenwerkingseconomie, peer-to-peernetwerken, open source, crowdsourcing, fab labs, microfabrieken, de makersbeweging en stadslandbouw een weg naar een postkapitalistische samenleving, waarbij de markt zal onderworpen worden aan het algemeen belang. Michel Bauwens spreekt over de mogelijkheden van peer-to-peer voor de toekomst van onze samenleving. Na zijn lezing gaat hij in gesprek met journaliste en schrijfster Tine Hens. Tine Hens maakte het voorbije jaar maakte een reis door Europa om te speuren naar sporen van een nieuwe, andere economie.

We komen samen in het STUKcafé van het Kunstencentrum STUK om 18u waar we samen een hapje eten en vooraf samen nadenken wat we voor onszelf uit deze lezing willen halen. Wat zijn de vragen waar wij als sociaal-cultureel werkers mee zitten ten aanzien van het peer-to-peermodel? Wat zijn de kansen en uitdagingen voor onze sector en welke rol zien wij onszelf hierin opnemen? We stellen onze focus scherp en verzamelen vragen die we graag beantwoord zouden willen zien. Om 20u trekken we vervolgens samen naar de lezing.

De begeleiding van de Karavaan is in handen van Socius-medewerkster Emilie Van Daele.

Voor wie?
Deze activiteit is bestemd voor medewerkers uit de sector van het sociaal-cultureel volwassenwerk die behoorlijk wat ervaring hebben in het werkveld en die op een metaniveau over hun eigen praktijk en organisatie kunnen reflecteren.
Aan de Karavaan kan enkel worden deelgenomen door sociaal-cultureel werkers uit erkende sociaal-culturele volwassenenorganisaties (de lezing zelf staat open voor iedereen).
Praktisch
– We komen samen op maandag 13 oktober 2014 om 18u in het STUKcafé, Naamsestraat 96, 3000 Leuven.
– De deelnameprijs bedraagt 15 euro (voor het eten, de lezing zelf is gratis).
– Deelnameprijs mag geen belemmering vormen voor onze stakeholders om te participeren aan onze initiatieven. Indien dit wel zo is vragen we je contact met ons op te nemen zodat we in overleg je deelname toch kunnen realiseren (klik hier voor meer informatie over onze prijszetting).
– Personen die aangepaste ondersteuning wensen, geven een seintje aan Emilie Van Daele.
– Zin om mee te reizen? Inschrijven kan via onderstaande knop tot maandag 6 oktober 2014 (maximum 12 deelnemers).

Meer informatie
Heb je nog vragen, wil je op de hoogte blijven van dit initiatief of heb je suggesties voor bestemmingen van de Karavaan? Neem dan contact op met Emilie Van Daele (tel.: 02 247 28 56) of neem een kijkje op onze blog.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *