Wallfish is een – zeer lange termijn – project met als doel een nieuw “samenlevingsmodel” op te bouwen. Hierbij ligt de focus op het ontwikkelingsproces van steeds duurzamere technologieën, onder ‘duurzamer’ verstaan we ‘meer functie met minder impact’.

Technologieën zijn de door de mens uitgevonden “verlengstukken” om bepaalde doelen te bereiken. We kunnen technologieën ontwikkelen zodat iedereen – vanuit eigen interesse, kennis, vaardigheden en creativiteit – zinvol werk kan verrichten voor zichzelf én de maatschappij.

Deze visie wordt ook verder uitgediept in het wikibrein en laat zich ook vertalen in een manifest.

Hoe we dat proberen bereiken?

Op dit moment uiten deze doelstelling zich als een onderzoeks en ontwikkelingscentrum voor co-creatie. We willen te weten komen hoe mensen beter kunnen samenwerken. We hebben een uitgebreide project-gebasseerde aanpak die gaat van het geven van cursussen ontwerpend onderzoek – over het ontwikkelen van complementaire munten – tot het ontwikkelen van open-source producten. Alles in het teken van “beter co-creëren”.

Als je interesse hebt om binnen dit centrum activiteiten te ontplooien, dan nodigen we je graag uit op vrijdag 29 augustus om 16u (Gent) voor een eerste centrum-bijenkomst. Wat mag je verwachten: je krijgt kort een voorstelling van de laatste vorderingen, een overzicht van wat er gepland staat dit najaar en natuurlijk kennismaking met de andere geïnteresseerden. Als je zou komen, laat dan iets weten en dan sturen we je verdere details.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *