overgenomen van website Universiteit van Amsterdam

Op uitnodiging van het Instituut voor Informatierecht (IViR) geeft Harvard Law hoogleraar Yochai Benkler een openbare lezing op 2 juli getiteld: “Degrees of Freedom: Sketches of a political theory for an age of deep uncertainty and persistent imperfection”.

Yochai Benkler is Berkman Professor of Entrepreneurial Legal Studies aan Harvard Law School en auteur van “The Wealth of Networks” en andere invloedrijke werken op het gebied van het informatierecht. Hij is een wereldwijd vermaarde wetenschapper die op unieke wijze de verschillende grote thema’s van het informatierecht weet te verbinden: van de bescherming van intellectuele eigendom, free software, de regulering van communicatie-infrastructuur tot de omstreden verregaande surveillance- en hackingpraktijken van westerse inlichtingendiensten. In deze openbare lezing gaat Yochai Benkler in op de vraag wat het betekent om ‘vrij’ te zijn in de genetwerkte informatiesamenleving.

De lezing is vrij toegankelijk en vormt het startschot van het internationale congres Information Influx dat van 2-4 juli plaatsvindt in Amsterdam ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Instituut voor Informatierecht. In een rijke mix van sessies debatteren de deelnemers over de vele uitdagingen voor het informatierecht van morgen en vandaag. Voor meer informatie over het congres, zie de website van de conferentie.

Locatie: Aula (Oude Lutherse Kerk)
Woensdag 2 juli, 17:00-18:30 (Aula open vanaf 16:30).
Aanmelding is niet vereist.
Voertaal is Engels.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *