Leuk initiatief van een aantal mensen die zichzelf bestempelen als “0% verzuurde mensen uit hetzelfde land als jij, die het egoïsme, het gemor, de vijandigheid en het gekibbel beu zijn. We willen een samenleving die vooruit durft te kijken en zoekt naar oplossingen, met respect voor de sociale en culturele verworvenheden uit het verleden.”

Ze hebben daarom de website “Wie kiest verliest” gelanceerd.

Wiekiestverliest.be is een ludieke, verfrissende en ook professionele website waar u kan testen of u en uw omgeving last hebben van ‘verzuring’. Tegelijkertijd kan u klikken op een aantal maatschappelijk relevante thema’s zoals werkloosheid, gezondheidszorg, belastingen,… U vindt achtergrondinformatie die opgesteld is door professionelen, ervaringsdeskundigen en organisaties met kennis van zaken. Zij hebben hun thema getoetst aan de verschillende partijprogramma’s en geven de lezer stemadvies.

Met deze site willen de initiatiefnemers een tegengewicht bieden aan de opvatting dat onze maatschappij verzuurd zou zijn. Ze geloven niet dat niemand nog rekening wil houden met elkaar, dat niemand nog iets van zijn buur verdraagt, dat iedereen alleen maar ‘anti’ is. In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen zien we een regelrecht slagveld ontstaan waarop politieke partijen elkaar de kop willen inslaan. Elke positieve boodschap gaat hierbij verloren. Er wordt gepolariseerd tussen ‘de goeien en de slechten’, er worden vijanden aangewezen.

Zij hopen dat mensen op hun site de mogelijkheid vinden om op een constructieve manier na te denken over een aantal cruciale maatschappelijke thema’s.

Onderaan de homepage een prachtige quote van Noam Chomsky:

“Optimisme is een strategie om te bouwen aan een betere toekomst. Want tenzij je gelooft dat de toekomst beter kan worden, is het onwaarschijnlijk dat je opstaat en je verantwoordelijkheid opneemt om dat waar te maken.”

Verken de site, en je zal nog heel wat andere levenswijsheden en interessante artikels aantreffen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *