De Open Coop wordt gevormd door een groep ambitieuze en eigenwijze ondernemers gevestigd in het centrum van Amsterdam. Wat ze bindt: allen zijn ze frontrunners in hun werk voor de publieke zaak. Ze delen 500 m2 op steenworp afstand van het Centraal Station met 35 werkplekken.
Naast hun eigen werkzaamheden, vormen ze samen het coöperatieve bedrijf de ‘Open Coöperatie U.A.’

1. De leden hebben 500 m2 omgevormd naar een zelforganiserende en bijna zelfvoorzienende (open) werkplek in de stad.
2. Er is een Open Lunchcafé opgezet waar de Open Coop luncht en Amsterdammers en relaties ook regelmatig komen. Het Lunchcafé vormt zo de brug tussen de leden van de Open Coop en het publiek.
3. Het Stadslab levert de onmisbare ingrediënten voor het Lunchcafé zoasl koffie en kruiden en trekt continue publiek.
4. De Open Coop heeft een podium vol evenementen van en voor coopleden en publiek. Van workshop, mini conferenties, feest, tot kunstproducties en 3D print bijeenkomsten.

EEN ZELFSTANDIGE EIGENWIJZE COMMUNITY

De Open Coop is door haar ondernemerschap een zelfstandig en eigenwijs alternatief voor de broedplaats. Coöperatief werken beperkt zich niet tot ruimte delen. Er is een community ontstaan op basis van vriendschap en ondernemerschap. Dit is aantrekkelijk voor nieuwe partners. Regelmatig komen bedrijven en ZZP’ers informeren of er ruimte vrij is. Zij zien in de Open Coop meer dan een plek om te werken, het is een community waar men graag deel uit wil maken.

De Open Coop is de eerste Amsterdamse cross disciplinaire coöperatie in de creatieve industrie. De coöperatie groeide in twee jaar tijd van 4 naar 17 ondernememingen en het aantal leden groeit door.

Meer informatie hier

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *