Gepubliceerd op 3 april 2014 op Profnews.

Drie jaar na de oprichting heeft SnappCar 40.000 gebruikers en dit aantal groeit nog elke maand. Via de site vinden maandelijks circa 1.500 transacties plaats, waarmee SnappCar het succesvolste voorbeeld in Nederland is van deeleconomie. Oprichter Victor van Tol weet waarom het concept zo`n succes is: `Wij geloven dat de consument weet wat hij wil. Je moet hem alleen even helpen.`

Het idee achter SnappCar is dat een gemiddelde auto slechts een uur per dag rijdt en verder stilstaat. Deze tijd kan iemand anders de auto gebruiken. Autobezitters kunnen via SnappCar hun auto verhuren aan particulieren en bepalen zelf wat ze voor hun auto vragen. Gebruikers zijn écht betrokken bij SnappCar. `We hoeven niet eens actief om feedback te vragen, mensen mailen of bellen ons zelf met suggesties, of delen het via Facebook en Twitter.`

SnappCar gaat daarom ook SnappKit aanbieden, waardoor huurders de auto zelfstandig kunnen openen en niet meer hoeven af te spreken met de verhuurder. `Voor first users werkt het handshake-model uitstekend, maar 10 tot 20% van onze gebruikers heeft zijn auto al meer dan 15 keer verhuurd. Die mensen kennen het proces wel, en hebben geregeld dezelfde personen die hun auto huren`, aldus Van Tol.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *