‘Energiecrisis wordt erger dan financiële crisis’

Er komt een wereldwijde energiecrisis aan die erger wordt dan de financiële crisis. Die energiecrisis kan al binnen enkele jaren uitbreken.Dat stelt Jeremy Leggett, geoloog en auteur van het boek Uit de olie.

Leggett denkt dat de energie-industrie dezelfde fouten maakt als de financiële dienstverleners deden voor de crisis. Investeringsbanken beloofden dat derivaten en mortgage-backed securities tot nieuwe rijkdom zouden leiden, maar uiteindelijk werd die zeepbel doorgeprikt.

Datzelfde staat volgens Leggett op het punt om te gebeuren in de olie- en gasindustrie. De sector claimt dat het in staat is om betaalbare olie te leveren, zelfs als de vraag stijgt. Dat trekt hij in twijfel. Net als de bewering dat het schaliegas in de VS duurzaam is en geëxporteerd kan worden.

Leggett denkt dat deze problemen binnen enkele jaren op gaan spelen en een wereldwijde energiecrisis zullen veroorzaken. De overheden konden de financiële crisis nog enigszins bezweren. Ze zullen meer moeite hebben met de energiecrisis die er aankomt, denkt Leggett.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *