Delen van kennis via “open 3D interactieve intelligente handleidingen”

In deze video ( een low budget simulatie van Justin Jacobus in samenwerking met het Brussels ontwerpagentschap infrastructures) ziet u hoe software en het internet worden aangewend om over productie- en ontwerpkennis meer toegankelijk te maken. De handleiding in dit voorbeeld werd gemaakt op basis van een 3D CAD-model, dat ook werd aangewend in de bouwfase. Documentatieontwerpers kunnen dit model gebruiken om diverse soorten 3D CAD-handleidingen te maken.

Van zodra de 3D CAD-handleiding voltooid is, wordt ze gepubliceerd op een open database waar iedereen ze gratis kan downloaden. Op die manier krijgt de gebruiker toegang tot complexe industriële kennis, technische tekeningen, LCA-verslagen en nog veel meer. De handleiding kan makkelijk worden gedownload op een smartphone, tablet of PC. Deze eenvoudige toegankelijkheid opent mogelijkheden voor een meer collaboratief “open” productiemodel.

Het voorbeeld in de video is een DIY (doe het zelf) assemblagehandleiding voor speelgoed en een modulair samengestelde fiets. Het is verbonden met het Belgisch mobiliteitsproject ‘mobilotoop’ (www.mobilotoop.net).

Meer info:

Intrastructures

Openstructures

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *