Seth Lievense: "Onze maatschappelijke vraagstukken verschuiven zich nu van natiestaat naar lokale oplossingen voor wereldvraagstukken"

Overgenomen van de blog van Seth Lievense

Waar wetenschap en technologie ons de industriële revolutie brachten, geeft ze ons vandaag de dag wederom de handvaten voor een nieuwe tijd. Deze industriële revolutie was gekenmerkt door werkloosheid, maar ook door nieuwe vrijheden en evenzeer gekenmerkt door angst voor het onzekere als kansen voor de toekomst. De oude instanties voldeden niet meer; een nieuwe maatschappelijke organisatie was nodig. Ook het werk veranderde: handenarbeid en industrialisatie maakten langzaam plaats voor de dienstensector en machines namen het werk over.
Vandaag de dag wordt deze dienstensector steeds meer geautomatiseerd. Onze maatschappelijke vraagstukken verschuiven zich nu van natiestaat naar lokale oplossingen voor wereldvraagstukken. Voldoet de organisatie van onze maatschappij aan de uitdagingen van de toekomst? Wanneer is het Europees jaar van de burger een succes?

Lees hier verder over Technologische Decentrale Overvloed (‘stokpaardje’).

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *