Overgenomen bericht van artikel van Dimitri Reijerman, gepubliceerd op tweakers.net op 21 juli 2014

Klokkenluider Edward Snowden heeft tijdens een videochat op een hackersconferentie aangegeven dat hij overweegt om zich te gaan richten op het schrijven van protocollen en applicaties om zo de privacy van internetgebruikers te verbeteren.

Edward SnowdenSnowden sprak via een Google Hangouts-sessie met hackers op de Hackers on Planet Earth-conferentie kort over zijn toekomstplannen. De momenteel in Rusland verblijvende klokkenluider gaf in het vraaggesprek aan dat bedrijven in de techsector meer moeten doen om apparaten en diensten beter te beveiligen tegen afluisterpraktijken door bijvoorbeeld de NSA, een oproep die hij in maart ook al deed. Maar Snowden gaf tevens aan dat hijzelf ook een rol daarin wil gaan spelen.

De Amerikaan zei dat hij in zijn toekomstige werk wil gaan richten op de ontwikkeling van nieuwe protocollen en software om zo de privacy van internetgebruikers weer op peil te krijgen. Encryptie zou daarbij een belangrijke rol moeten gaan spelen.

Snowden riep de aanwezige hackers op om hem daarbij te gaan helpen. Concrete projecten noemde hij nog niet, maar als voormalig NSA-systeembeheerder zou hij over de nodige kennis en ideeën beschikken.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *