uit: Transitiontowns.nl

Zelf bier brouwen of voedsel inblikken? Zonnepanelen of een windturbine in elkaar knutselen? Een fietskar monteren, een aarden huis bouwen of zelf bakstenen bakken? Koken en voedsel bewaren zonder elektriciteit? Wat je ook zelf wil maken, de handleiding ervoor staat op het internet. Met de zomer als de ideale klustijd voor de deur, een overzicht uit Low Tech Magazine: Maak alles zelf: handleidingen en instructies voor lowtech doe-het-zelvers

Lowtech Magazine is een weblog van Kris De Decker, waarin hij al sinds september 2007 een onderzoeksjournalistiek bedrijft over milieu, energie en technologie. Het magazine stelt zich vragen bij het blind geloof in vooruitgang en hoogtechnologische oplossingen. Kris kijkt vaak terug in de geschiedenis van technologie en traditionele kennis en duikt daar schatten aan nuttige voorbeelden op. Zijn artikelen passen vaak uitstekend bij de aanpak van Transition Towns.

De bibliotheek van Practical Action

De vanuit het Verenigd Koninkrijk opererende organisatie Practical Action heeft zich als doel gesteld de levensomstandigheden te verbeteren in ontwikkelingslanden. Dat doet ze door het opzetten van projecten in Latijns-Amerika, Zuid-Azië en Afrika, en door het aanbieden van een online catalogus met technische handleidingen. De organisatie opereert al sinds 1966 (weliswaar onder een andere naam) en is geïnspireerd door het werk van E.F. Schumacher, de peetvader van de lowtech (als je z’n boeken kan vinden: lezen!).

Een overzicht van de (voor ons) interessante handleidingen vindt u terug in het origineel artikel (zie link bovenaan).

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *