uittreksel artikel verschenen op 3 maart op (www.beurs.com), bron: slim beleggen
Nu de 3D printer ook toegankelijk is geworden voor particulieren, lijkt deze markt zich steeds verder te vergroten. De mogelijkheden van 3D printing worden ook steeds uitgebreider. Er zijn zelfs al mogelijkheden om voedsel te maken. Maar ook lijkt het erop dat er in de toekomst zelfs een hart of een nier door middel van de 3D printer gemaakt kan worden. Bedrijven zitten ook niet stil en proberen op deze ontwikkelingen in te spelen.

Zo maakte de Hema bekend om te beginnen met het aanbieden van 3D producten. Dit zijn niet zomaar producten, dit zijn gepersonaliseerde producten. De Hema begint met het aanbieden van armbandjes, kettingen en telefoonhoesjes. Al deze producten kunnen naar eigen wens worden gemaakt. Hiermee is de Hema het eerste bedrijf in Nederland die deze optie aanbiedt.

Deze mooie ontwikkelingen rondom de 3D productie geeft genoeg kans voor diverse aandelen in deze technologie hoek: met het TECHNOLOGIE Rapport kunt u volop profiteren van deze kansen.

Toch liggen er ook altijd bedreigingen op de loer. Zo zal 3D printing steeds meer werk overnemen van de werknemer, wat in de toekomst zal leiden tot meer banenverlies. Zo kan de 3D printer ook gezien worden als een bedreiging van de wereldeconomie. Deze conclusie kan getrokken worden op basis van de mogelijkheden van de 3D printer, maar ook de mogelijkheden die in de toekomst allemaal nog gaan komen. Het lijkt erop dat we naar een tijd toe gaan waar de machine het werk steeds vaker over gaat nemen van de mens.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *